En un món de la gastronomia, la carn de “cebón” és un dels productes que més destaca per sobre dels altres. Això és tant per la seva qualitat com pel seu sabor, però què fa tan especial a la carn de “cebón” i per què és tan apreciada pels amants de la cuina? Avui, en Cal Xevi us comptem tot el que cal saber sobre aquesta carn d’alta qualitat.
Què és un “Cebón”?
El “Cebón” és un boví jove, sacrificat abans dels 48 mesos i després dels 12 mesos. Una cosa molt important és que ha estat criat sota unes condicions molt específiques perquè tingui aquesta carn tan tendra i saborosa. Així doncs, aquests animals poden arribar a pesar entre els 450kg i 600kg. El més essencial és que se’ls proporcioni una dieta rica en cereals i altres productes naturals, que contribueixen a una carn més sucosa i amb millor infiltració de greix.
Molta gent confon la carn de “Cebón” amb la carn de vedella
Encara que la carn de vedella i la carn de “cebón” comparteixin el seu origen boví i la seva qualitat general; existeixen algunes diferències molt significatives quant a l’edat dels animals, la seva alimentació i, sobretot, el procés de cria. Això pot influir enormement en el seu sabor, textura i perfil nutricional.
Per exemple, la carn de vedella s’obté sacrificant l’animal entre els 6 i 12 mesos. D’altra banda, la part d’alimentació tant els uns com els altres estan molt ben controlats i tendeixen a buscar una alimentació el més natural i saludable possible, augmentant així la seva qualitat.
Per què la gent prefereix la carn de “Cebón”?
Com hem dit ja, aquesta carn té una manera d’aconseguir-se molt específiques i concretes. Així doncs, obtenim una carn que triomfa entre la gent, ja que té molts punts positius. Els veurem:
- Textura i tendresa: la carn de “cebón” és coneguda per la seva tendresa extrema. El desenvolupament de la carn fa que tingui una textura suau i agradable al paladar.
- Sabor intens: la clau del seu sabor està gràcies al fet que, l’alta infiltració de greix intramuscular en la carn fa que tingui un sabor distintiu. D’aquesta manera, durant la seva cocció es potencien els sucs naturals de la carn, millorant el seu sabor.
- Versatilitat culinària: aquesta carn té una versatilitat extremadament alta, que s’adapta a una alta varietat de mètodes de cocció, rostits, graelles, fins a guisats i estofats.
- Qualitat consistent: la producció de “cebones” implica uns estàndards de qualitat molt alts. Així és com cada compra té una consistència en la seva qualitat i sabor, cosa que genera confiança i satisfacció en els seus consumidors.
En Cal Xevi trobaràs carn de qualitat
Estem molt orgullosos quan diem que embenem carn d’alta qualitat. Així com tenim carn de “cebón”, també tenim més varietat de productes, corts, adobats i molts més. Tot el podreu trobar a la nostra botiga, passeu per aquí, segur que trobeu el que necessiteu per a fer un sopar amb els vostres amics o amb els vostres familiars i tenir una vetllada que segur que tots voldran repetir.