Ara que ha arribat l’època de l’any en què ens reunim amb la família, amics i persones estimades per celebrar les festes, també ha arribat el moment dels menjars tradicionals. Sigui per dinar o per sopar, no poden faltar els plats tradicionals de Nadal a taula per gaudir de la companyia. Des de Cal Xevi us portem alguns dels plats tradicionals que segur que us portaran bons records.

Escudella i Carn d’olla, els plats tradicionals de Nadal per excel·lència

Per Nadal, els clàssics són plats tradicionals com l’Escudella i Carn d’Olla”. Aquest plat és com una sopa que està ple de sabor gràcies a la barreja d’ossos, carn i verdures. Segons la tradició, aquest plat de Nadal, se serveix el 25 de desembre. Definitivament, és un plat que no pot faltar a la taula aquestes festes!

Els embotits i formatges són els aperitius tradicionals de Nadal

L’elecció dels aperitius té un paper essencial a l’hora de decidir què hi haurà a la taula durant les festes. Evidentment, no pot faltar una bona safata amb embotits i un altre carregat de formatge a les nostres taules. A més, podem afegir una mica de pastisseria farcida, i el Foie Mig Cuit per donar aquest toc especial.

Els canelons és un dels plats tradicionals de Nadal que més agrada

Tradicionalment, les sobres de carn adquireixen un paper protagonista en la preparació dels canelons, que se serveixen el 26 de desembre. Així doncs, el dia de la celebració de Sant Esteve, ha estat durant molt de temps una oportunitat per aprofitar al màxim les restes de les festivitats nadalenques. Avui en dia, però, els canelons es compren en comptes d’elaborar-los de forma tradicional. Això no obstant, encara hi ha qui li agrada elaborar-se els seus propis canelons de forma tradicional i artesanal. A Cal Xevi, elaborem els canelons amb beixamel i sense beixamel, perquè pugueu gaudir dels millors canelons tradicionals.

El xai i l’estofat formen part de les tradicions de Nadal

Normalment, el 24 de desembre s’acompanya d’un xai, o un guisat de carn de preparació clàssica. Actualment, és cada cop més habitual buscar maneres més fàcils de cuinar aquests plats, i aquí és on entra en joc l’opció de baixa temperatura. Consisteix a cuinar lentament, cosa que deixa una carn increïblement tendra i sucosa. Aleshores, amb un toc al forn, vam obtenir aquesta textura cruixent, especialment deliciosa al xai i al nen. Una manera d’aconseguir sabors irresistibles amb menys complicacions a la cuina!